9. ledna 2008

* Míchané nápoje - nealko

Africká limonáda
postup:
Nápoj připravíme ve sklenici s obsahem 300 ml. Do sklenice nalijeme sirup, přidáme nejlépe vanilkovou zmrzlinu, džus, opatrně doléváme sodovou vodu a vše zakápneme šlehačkou.
suroviny:
30 ml malinového sirupu
50 ml grapefruitového džusu
100 ml sodové vody
kopeček zmrzliny
3 lžíce šlehané smetany


Cejlon
postup:
V šejkru protřepeme s ledem předepsané ingredience a slijeme do tumbleru. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče
suroviny:
80 ml pomerančového džusu
40 ml ananasového džusu
40 ml citronové šťávy
studený čaj
moučkový cukr (1 lžička)


Citrusový koktejl
posup:
Uvedené suroviny kromě limetové limonády promícháme v šejkru. Nalijeme do poháru a doplníme limetovou limonádu.
suroviny:
grapefruitový džus 30 ml
pomerančový džus 30 ml
citronová šťáva 10 ml
limetová limonáda na dolití


Green
postup:
Do šejkru naplněného ledem nalijeme sirup s džusy a protřepeme. Přes sítko přecedíme do tumbleru a doplníme tonikem. Nápoj ozdobíme kouskem ananasu a snítkou máty.
suroviny:
mátový sirup 20 ml
ananasový džus 40 ml
grapefruitový džus 40 ml
tonik na dolití


Hawaii
postup:
Na led v šejkru nalijeme předepsané suroviny. Protřepeme a servírujeme v koktejlové sklen
suroviny:
grapefruitový džus 30 ml
ananasový džus 40 ml
smetana 10 ml
led


Kokosový polibek
postup:
Sklenici naplníme do poloviny ledem. Do vychlazené míchací sklenice nalijeme předepsané suroviny kromě minerálky a promícháme je lžičkou. Nápoj slijeme do servírovací sklenky s ledem a dolijeme perlivou minerálkou
suroviny:
pomerančový džus 30 ml
ananasový džus 30 ml
kokosový sirup 10 ml
smetana na šlehání 10 ml
perlivá minerálka


Květ lásky
postup:
V šejkru s ledem protřepeme předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do tumbleru a ozdobíme plátkem banánu
suroviny:
banánový džus 60 ml
mangový džus 60 ml
ananasový džus 30 ml
plátek banánu


Nápoj z aloe a kiwi
postup:
Kiwi oloupeme, nakrájíme na kousky, pomeranče odštavníme a šťávu společně s kousky kiwi a šťávou z aloe vera rozmixujeme. Nalijeme do sklenice a podáváme
suroviny:
1 kiwi
3 pomeranče
50 ml šťávy z aloe vera


Papája - citron
postup:
Z papáji vyndáme nejdříve zrníčka s pomocí lžičky a potom dužinu. Rozmixujeme dužinu se šťávou z citrónu a s medem, nalijeme do sklenice a podáváme
suroviny:
150 g papáji
1 citrón
1 lžička medu

Žádné komentáře: