
Jelikož, se nám už blíží a plíží :o) čas prskavek, tak jsem se rozhodla, pro pár vhodných receptů- na punč.
Tak si myslím, že by jsme měli nakoupit, ať můžem ochutnávat a experimentovat, coo:)? A náš dvorní koktejlovač se toho určo rád zmocní, a připraví nám dobroučké punče, co Marky:)?
Severský punč (který zaručeně zahřeje)
- láhev červeného burgundského
- 175 ml portského vína
- 175 ml koňaku (brandy)
- strouhaná kůra ze ¼ citrónu
- ¼ litru silného černého čaje
- 250 g cukru
Za stálého míchání zahřejeme víno, čaj, cukr a citrónovou kůru a necháme dojít k varu. Před podáváním přilijeme koňak.
- 175 ml portského vína
- 175 ml koňaku (brandy)
- strouhaná kůra ze ¼ citrónu
- ¼ litru silného černého čaje
- 250 g cukru
Za stálého míchání zahřejeme víno, čaj, cukr a citrónovou kůru a necháme dojít k varu. Před podáváním přilijeme koňak.
Čajový punč
- 1 litr černého čaje
- ¾ litru tmavého rumu
- cukr podle chuti
- z 1 citrónu tenké plátky
- 10 hřebíčků
Čaj s rumem a cukrem svaříme za stálého míchání, až se rozpustí cukr. Do každého plátku citrónu píchneme hřebíček a vložíme do nahřáté sklenky. Přelijeme horkým čajovým punčem a podáváme.
- ¾ litru tmavého rumu
- cukr podle chuti
- z 1 citrónu tenké plátky
- 10 hřebíčků
Čaj s rumem a cukrem svaříme za stálého míchání, až se rozpustí cukr. Do každého plátku citrónu píchneme hřebíček a vložíme do nahřáté sklenky. Přelijeme horkým čajovým punčem a podáváme.
Punč z krvavých pomerančů
- 200 g cukru
- šťáva z 5 ks krvavých pomerančů
- šťáva z 1 citrónu
- ¾ litru černého čaje
- ½ litru tmavého rumu
Cukr rozpustíme ve šťávě z ovoce a směs přidáme k horkému čaji. Přilijeme rum a vzniklý punč zahřejeme, ale nenecháme přejít varem.
Pařížský punč
- 1 litr horkého černého čaje
- ½ litru Armagnacu
- šťáva ze 3 ks citrónů
- šťáva z 5 ks pomerančů
- 200 g cukru
Všechny přísady za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme projít varem.
Punč ze dvou druhů vína
- 1 láhev červeného vína
- 1 láhev bílého vína
- 100 g karamelového cukru (nebo třtinového)
- 1 pomeranč nakrájený na tenké plátky
- 1 citrón nakrájený na tenké plátky
- šťáva z 1 pomeranče a 1 citrónu
- 4 kousky skořice
- 2 hřebíčky
- 150 ml hnědého rumu
Víno s karamelovým cukrem zahřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme plátky ovoce a citrusovou šťávu společně s vonným kořením. Punč zahřejeme k bodu varu, přidáme rum a ihned naléváme do punčových sklenek.
Pivní punč na dobrou noc
- 1 ½ litru kvasnicového piva
- 4 polévkové lžíce medu
- 2 čajové lžičky zázvorového sirupu
- na špičku nože bílého pepře
- špetka mletého hřebíčku
- kousek skořice
Den předem zahřejeme pivo se zázvorovým sirupem, medem a kořením. Před podáváním vyjmeme koření a pivní punč zahřejeme. Sklenka punče před spaním je prý starodávná medicína na dobré a klidné spaní.
1 komentář:
zkusila, opila, výborné....škyt :)
Okomentovat